Web Analytics Made Easy - Statcounter

روز عاشورا، امام حسین (ع)، امام سوم شیعیان به همراه یاران خود در کربلا به شهادت رسیدند. خواندن زیارت عاشورا در این روز اهمیت زیادی دارد.

به گزارش ایمنا، شیعیان هرساله با شروع ماه محرم شروع به عزاداری برای امام مظلوم خود می‌کنند. در همه نقاط ایران اسلامی مراسم‌های عزاداری در این ماه آغاز می‌شود که اوج این عزاداری‌ها را در روز عاشورا می‌توان مشاهده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روز در تقویم رسمی کشورهای ایران، عراق، هند، ترکیه، پاکستان، لبنان، بحرین، افغانستان، بنگلادش و الجزایر تعطیل رسمی است.

تاریخ روز عاشورا در سال ۱۴۰۱

تاریخ روز عاشورا در تقویم شمسی: ۱۷ مرداد ماه ۱۴۰۱

تاریخ روز عاشورا در تقویم قمری: ۱۰ محرم ۱۴۴۳

تاریخ روز عاشورا در تقویم میلادی: ۸ آگوست ۲۰۲۲

روز عاشورا چه روزی است؟

دهمین روز از ماه محرم سال ۶۱ هجری قمری امام حسین (ع) به همراه یاران خود به جنگ با سپاه عمر بن سعد رفتند و در نهایت در سرزمین کربلا به شهادت رسیدند تا دین اسلام را زنده نگه دارند.

ریشه کلمه عاشورا

ریشه کلمه عاشورا در زبان‌های سامی به معنی دهم است. این روز در واقع دهمین روز از ماه است.

عاشورا یعنی چه

در عربی به عدد ۱۰، عشر می‌گویند اما طبق روایاتی که بیان شده است، عشر از زمانی عاشورا نامیده شد که امام حسین (ع) در کربلا به شهادت رسیدند.

واقعه عاشورا

امام حسین (ع) در روز عاشورا، پس از خواندن نماز صبح، برای تمام کردن حجت خود با لشکر دشمن، سوار بر اسب شدند و به سمت آنها رفتند. یکی از رویدادهای مهمی که در صبح عاشورا اتفاق افتاد این است که حر بن یزید ریاحی از لشکر دشمن جدا شد و به لشکر امام حسین (ع) پیوست. در آغاز جنگ، حملات گروهی شکل گرفت. سپس جنگ به صورت فردی ادامه پیدا کرد. پس از به شهادت رسیدن اصحاب غیر هاشمی امام، نوبت به یاران بنی هاشمی ایشان رسید. ابتدا حضرت علی اکبر (ع)، فرزند امام حسین (ع) و پس از ایشان، دیگر خاندان امام (ع) به میدان آمدند و یکی پس از دیگری به شهادت رسیدند. پس از شهادت حضرت عباس (ع)، امام حسین (ع) وارد میدان شدند.

ماجرای شهادت امام حسین (ع) در روز عاشورا

لشکر دشمن از مقابله با امام حسین (ع) می‌ترسیدند. شمر بن ذی‌الجوشن به تیراندازان سپاه خود دستور تیرباران کردن امام را داد. پس از جراحت‌های فراوانی که به امام وارد شد، سنان بن انس تیری به گلوی ایشان زدند. سنان بن انس سر امام حسین (ع) را جدا کرد و به دست خولی بن یزید اصبحی داد. پس از شهادت نوه پیامبر (ص) به دستور عمر بن سعد، تعدادی از سپاهیان دشمن با اسب بر روی پیکر شهدا تاختند. مختار ثقفی با قیامی که برای خونخواهی شهدای کربلا انجام داد، دستور داد تا با میخ‌های آهنین، دست و پای این افراد را بر زمین بکوبند و بر بدنشان اسب دوانیدند به طوری که تمام اجزای بدنشان از هم جدا شد. همچنین دشمنان خیمه‌ها را آتش زدند و زنان و کودکان را به اسارت بردند.

پیش زمینه تاریخی عاشورا

در ۱۰ محرم ۶۱ هجری قمری نبردی میان سپاه امام حسین (ع) و سپاه اعزامی از طرف یزید بن معاویه در محلی به نام کربلا اتفاق افتاد. دلیل یزید برای این جنگ، بیعت نکردن امام حسین (ع) عنوان شده است. از سوی دیگر امام حسین (ع) حکومت یزید را غیرقانونی و غیر شرعی دانستند.

تطبیق تاریخی عاشورا

عاشورای سال ۶۱ هجری قمری طبق بعضی محاسبات نجومی با توجه به تقویم هجری قمری هلالی با سه شنبه، ۲۰ مهر سال ۵۹ هجری خورشیدی (۹ اکتبر ۶۸۰ میلادی) برابر است. اما بر اساس محاسبات جدولی تقویم هجری قمری قراردادی این روز با چهارشنبه، ۲۱ مهرماه خورشیدی (۱۰ اکتبر میلادی) همان سال تطبیق داده می‌شود.

فضیلت روز عاشورا

در روز عاشورا دسته‌های عزاداری سینه زنی و زنجیر زنی در مکان‌های مختلف به ویژه مساجد و هیئت‌ها برگزار می‌شوند و با عزاداری کردن برای امام حسین (ع) نام و یاد ایشان را زنده نگه می‌دارند. در این روز همچنین خواندن زیارت عاشورا بسیار توصیه شده است. مردم در روز عاشورا نذری‌های خود را انجام می‌دهند. امام صادق (ع) فرمودند: عاشورا روزی است که حسین (ع) میان یارانش کشته بر زمین افتاد، یاران او نیز پیرامون او به خاک افتاده بودند.

پیشینه تاریخی سوگواری برای امام حسین (ع)

اولین مراسم سوگواری را حضرت زینب (س) خواهر امام حسین (ع) در زندان شام برگزار کردند. همچنین دختر سه سالهٔ حسین، حضرت رقیه (س)، در زندان اغلب برای پدرش گریه می‌کرد تا اینکه دستور دادند سر بریده پدر را نزد او ببرند که این کار باعث مرگ ایشان شد. مرگ دختر ۳ ساله امام حسین (ع) باعث بلوایی در شام شد که سرانجام یزید صلاح را در این دید که اسرای کربلا را آزاد کرده و آن‌ها را به مدینه بفرستد. همچنین از امام سجاد (ع) روایت شده که تا بیست سال پس از مرگ پدرش هر وقت می‌خواست آب بنوشد به گریه می‌افتاد. نقل شده‌است که روزی خدمتکاری از او پرسید"ای پسر رسول خدا! آیا وقت آن نرسیده‌است که اندوه‌تان به پایان برسد؟ " ایشان پاسخ دادند: "وای بر تو! یعقوب پیامبر دوازده پسر داشت و خداوند یکی از آن‌ها را از چشمش پنهان کرد. از گریه زیاد چشمانش کم سو و از غصه سرش سفید شد و پشتش خمیده گشت. اگر چه پسرش زنده بود، اما من با چشم خود دیدم که پدر و برادر و عمو و هفده تن از اعضای خانواده‌ام در اطرافم قربانی شدند. چگونه اندوهم به پایان رسد؟ "

سوگواری برای امام حسین (ع) در ابتدا به صورت شعرخوانی بود اما به مروربه شکل مداحی، روضه خوانی، سینه زنی، تعزیه و پرده خوانی انجام گرفت.

سوگواری عاشورا در میان غیر مسلمانان

سوگواری و عزاداری روز عاشورا تنها مخصوص شیعیان نیست. در ارمنستان، جامائیکا و ترینیداد و توباگو نیز به سوگواری امام حسین (ع) می‌پردازند.

حکم روزه گرفتن در روز عاشورا

طبق روایات روزه گرفتن در روز عاشورا مکروه است؛ ولی سزاوار است در روز عاشورا انسان بدون قصد روزه تا عصر از خوردن و آشامیدن خودداری کند.

کد خبر 591814

منبع: ایمنا

کلیدواژه: عاشورا عاشورای حسین ع عاشورای حسینی روز عاشورا عاشورا تاسوعا عزاداری عاشورا داستان واقعه عاشورا واقعه روز عاشورا واقعه عاشورا عاشورا چه روزی است تاریخ عاشورا تاسوعا تاریخ محرم تاریخ روز عاشورا تاریخ روز عاشورا 1401 تاریخ دقیق عاشورا تاریخ واقعه عاشورا محرم روز عاشورا توصیف روز عاشورا واقعه تاسوعا و عاشورا روز عاشورا امام حسین محرم ۱۴۰۱ چه روزی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق تاریخ روز عاشورا شهادت رسیدند روز عاشورا برای امام امام حسین هجری قمری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۲۲۱۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیستم بانکی و ارز کشور باید در خدمت تولید باشد

امام جمعه اراک گفت: سیستم بانکی و ارز کشور باید در خدمت تولید باشد. - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، آیت‌الله قربانعلی دری نجف‌آبادی ظهر امروز در خطبه‌های نماز عبادی سیاسی جمعه در مصلی بیت‌المقدس اراک، با اشاره به شهادت امام جعفر صادق(ع) اظهار داشت: مذهب تشیع بین شیعیان جایگاه ویژه‌ای دارد، امام صادق(ع) از فرصت‌های گوناگون برای دفاع از دین و حقانیت تشیع و نشر معارف صحیح اسلام استفاده می‌کنند و در حوزه فقه و احکام نیز فعالیت‌های بسیاری توسط آن امام همام انجام شد و بیشترین احادیث تشیع در تمام زمینه‌ها از آن امام امام صادق(ع) نقل شده است.

وی افزود: بزرگان، اساتید و نخبگان حوزه‌های علمی و دانشگاه‌ها باید بتوانند فضای علمی و پژوهشی کشور را با تاسی از سیره و شیوه امام جعفر صادق(ع) مدیریت کنند و تربیت شاگردان توانمند برای آینده ایران و اسلام را با جدیت در دستور کار قرار دهند.

امام جمعه اراک با اشاره با نامگذاری جهش تولید با مشارکت مردم به عنوان شعار سال از سوی مقام معظم رهبری عنوان کرد: یکی از راه‌های تحقق شعار راهبردی مقام معظم رهبری، جلب مشارکت و امنیت خاطر برای مردم در سرمایه‌گذاری‌های بخش اقتصادی است که باید در دستور کار بخش دولتی قرار بگیرد، استان مرکزی از ظرفیت‌های تولیدی ارزشمندی برخوردار است که با همت‌های بلند می‌توان از این ظرفیت‌ها در جهت آبادانی میهن اسلامی بهره‌مند شد.

دری نجف‌آبادی عنوان کرد: آحاد جامعه باید در فرآیند تولید در تمام بخش‌های اقتصادی، کشاورزی و خدمات سهیم باشند و به صورت شبانه روزی در راستای آبادانی ایران اسلامی گام بردارند، همچنین سیستم بانکی کشور باید در خدمت تولید و مردم باشد، مسئولان بانکی باید به صورت بسیار سنجیده و با مراقبت‌های لازم منابع موجود را در جامعه مصرف کنند تا هیچ حقی تضییع نشود چراکه این منابع متعلق به مردم است.

وی با اشاره به اتفاقات اخیر غزه و عملیات وعده صادق گفت: اتفاقات تاثیرگذار در غزه و فلسطین جامعه جهانی را نسبت به جنایت‌های رژیم اشغالگر صهیونیستی علیه مردم مظلوم غزه و فلسطین آگاه کرد، جنایت‌های رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته کتمان می‌شد و هر بار که سازمان ملل قصد اقدامی داشت آمریکا وتو می‌کرد اما اتفاقات هشت ماه گذشته جهانیان را بیدار کرد و اکنون دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های مختلف جهان به ویژه در آمریکا به حمایت غزه و فلسطین به پا خواستند.

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی خاطرنشان کرد: روزهای گذشته بیش از  2 هزار دانشجو و استاد دانشگاه در آمریکا زندانی شده‌اند. هیچ انسانی در جهان یهودی ستیز نیست و مشکل جهانیان با رژیم صهیونیستی است که ملت مظلوم غزه و فلسطین را به خاک و خون می‌کشد و هیچ یک از سازمان‌های حقوق بشری عکس‌العملی نشان نمی‌دهند، سازمان ملل متحد باید در خدمت مظلومان جهان باشد و با ظالمانی که انسان‌های بی‌گناه که برای استقلال خود تلاش می‌کنند را به خاک و خون می‌کشند برخورد قاطعانه داشته باشد.

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • (ویدئو) رئیس دانشگاه شهید بهشتی: در اتفاقات ۱۴۰۱، پلیس ایران وارد هیچ دانشگاهی نشد
  • پیکر شهید «جهانگیر بیات» در ماهدشت تشییع و تدفین شد
  • عزاداری مردم آذربایجان غربی در سوگ شهادت امام صادق(ع)
  • اتفاقات دانشگاه‌های آمریکا نشانه بیداری جهانی است
  • تشییع پیکر مطهر شهید محمدرضا غضبان
  • سیستم بانکی و ارز کشور باید در خدمت تولید باشد
  • تعزیرات همدان میزبان پیکر مطهر شهید رنجنوش شد+تصویر
  • بزرگ‌ترین انتقال تاریخ والیبال ایران!
  • بزرگ‌ترین انتقال تاریخ والیبال ایران | این پسر لژیونر شد + تصاویر
  • اختصاصی: بزرگ‌ترین انتقال تاریخ والیبال ایران!